2005 - 2009 Mediatechnologie

Na het behalen van mijn ICT diploma heb ik gekeken naar andere opleidingen welke wel iets met computers te maken hadden, maar waarbij ook de creativiteit meer een rol speelt. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij het ROC Friese poort te Drachten. In het basis jaar kreeg ik zowel Webdevelopment als DTP & Vormgeving. Mijn interesse ging al snel uit naar de webdevelopment, en zodoende ben ik doorgestroomd in de opleiding Mediatechnologie. Een niet al te populaire opleiding, aangezien mijn klas uit 5 leerlingen bestond (dit waren alle leerlingen die de opleiding dat jaar volgden!), terwijl de gewone vormgeving opleiding dat jaar uit ruim 200 leerlingen bestond.

Tijdens deze opleiding heb ik de basis geleerd van PHP, HTML en Javascript. Tijdens mijn stages en in mijn vrije tijd heb ik vervolgens leren werken met CSS, AJAX en URL-rewrites alsmede de SEO (vindbaarheid) van websites.
Ik ben na mijn diplomering nog een aantal keren terug geweest op school, en ik heb zelfs een gast les gegeven om te kijken of het vak van leraar wat voor mij zou zijn. Het niveau van de opleiding is in de tijd sterk verbeterd, top!