2001 - 2005 ICT

Na de middelbare school begin ik met de opleiding ICT aan het Alfa-College te Groningen. Alhoewel dit een leerzame periode is geweest blijkt toch dat mijn interesse niet ligt bij het beheren van netwerken en het keer op keer herinstalleren van besturings-systemen. Na het tweede jaar heb ik zodoende besloten om van niveau 4 naar niveau 3 te gaan en zodoende een jaar eerder een diploma te hebben.

2012 - 2015 doorgroeien

Met ieder project dat ik ontwikkelde leerde ik bij, en alhoewel je nooit alles zult kunnen leren, krijg je van steeds meer dingen wat te weten. Zo kwam ik in contact met de template engine Smarty, met PDO en OOP. Allemaal termen die voor de meeste mensen abra cadabra zijn, maar welke ervoor zorgen dat je code een stuk netter én veiliger is. Ook heb ik gedurende deze periode meerdere webshops opgezet voor Leadweb op basis van de Joomla uitbreiding Virtuemart.

2005 - 2009 Mediatechnologie

Na het behalen van mijn ICT diploma heb ik gekeken naar andere opleidingen welke wel iets met computers te maken hadden, maar waarbij ook de creativiteit meer een rol speelt. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij het ROC Friese poort te Drachten. In het basis jaar kreeg ik zowel Webdevelopment als DTP & Vormgeving. Mijn interesse ging al snel uit naar de webdevelopment, en zodoende ben ik doorgestroomd in de opleiding Mediatechnologie. Een niet al te populaire opleiding, aangezien mijn klas uit 5 leerlingen bestond (dit waren alle leerlingen die de opleiding dat jaar volgden!), terwijl de gewone vormgeving opleiding dat jaar uit ruim 200 leerlingen bestond.

2015 Frameworks

Bij mijn werkgever hebben we besloten te gaan werken met een framework, we hebben een lijst gemaakt met een aantal van de meest gebruikte/populaire systemen en hebben de plus en minpunten naast elkaar gezet.
De uiteindelijke keuze is gevallen op Laravel en in de loop van dit jaar zal ik dus mijn best gaan doen dit systeem onder de knie te krijgen zodat ik deze kennis ook bij Leadweb projecten kan gaan gebruiken, win win situatie dus!

2009 - 2010 Ontwikkeling

Na het behalen van mijn diploma in 2009 was het mij gelukt om een fulltime baan te vinden als programmeur bij een bedrijf in Groningen waar ik direct na de zomervakantie kon beginnen, echter was het daar voor mij veel te rustig, de sfeer was er te "zakelijk" zeg maar. Ik ben een ware flapuit, ik loop de hele dag te grappen en te grollen en ik voelde mij daar niet op mijn gemak. Na slechts twee weken hield ik het daar dus voor gezien, en ben ik na een periode van niks doen Leadweb begonnen.

2016 - 2017

In 2015 was Laravel allemaal nog spannend en nieuw, gelukkig kan er in een jaar veel veranderen! Inmiddels heb ik Laravel behoorlijk onder de knie, en zijn de eerste projecten dan ook afgerond. Laravel is een enorm handig framework dat een programmeur in staat stelt om zeer snel systemen in elkaar te zetten door de basis reeds aan te bieden. Het kon dan ook niet uitblijven dat ik inmiddels een nieuw Leadweb CMS heb ontwikkeld, geheel in Laravel gemaakt. Dit nieuwe CMS is inmiddels in gebruik bij Smeding en Zn. in hun nieuwe website, en doet het tot dusver boven verwachting goed.

Voor 2017 is het de bedoeling om nóg meer te verdiepen in Laravel, en uiteraard ook in nieuwe / andere interessante technieken, denk aan Vue.js, Node.js, Chart.js etc. Al met al beloofd 2017 een spannend jaar te worden vol nieuwe uitdagingen.

2010 - 2012 Van ZZP naar FTE

Naast Leadweb heb ik ook meerdere andere tijdelijke baantjes gehad, tot ik uiteindelijk in 2012 werd benaderd door mijn huidige werkgever. Zij hadden een grote klant gescoord en zochten iemand die fulltime een maatwerk pakket kon ontwikkelen. Leadweb kwam daardoor op een zijspoor te staan, en ik ging fulltime aan de slag om een CRM te bouwen. Ik heb daar erg veel van geleerd, koppelingen leggen met API's, inlezen en genereren van .XML en .CSV bestanden, jQuery, noem het maar op! Allemaal kennis die ik vandaag de dag ook kan toepassen binnen projecten van Leadweb.