Vraag 1: Wat doet Leadweb

In het begin lag de focus voornamelijk op het maken van gewone, simpele websites voor starters, kleine bedrijfjes, stichtingen en verenigingen. Tegenwoordig worden er echter ook webshops gemaakt (in Virtuemart), en uiteraard maatwerk oplossingen. Dit alles gebeurd met verschillende "talen", namelijk:

  • PHP5
  • HTML5
  • CSS3
  • Javascript / jQuery
  • MySQL (database)

 

Als open-source pakket wordt Joomla! gebruikt, en als webshop module Virtuemart. Beide zijn geheel gratis en worden constant bijgewerkt.

 

Vraag 2: Wat houd maatwerk precies in

Wanneer u iets als maatwerk laat maken, dan werkt dat precies zoals u dat wilt. Een groot probleem met reeds beschikbare pakketten is dat u niets te zeggen heeft over hoe iets werkt, of er plots iets veranderd, of alle opties die u wilt hebben wel beschikbaar zijn, of een verzoek tot wijziging/uitbreiding wordt doorgevoerd etc.

Stel u bent de eigenaar van een callcenter, en u wilt dat uw medewerkers efficiënter gaan werken, dan zou een logische stap zijn om te kijken naar hoeveel tijd een medewerker gemiddeld bezig is met ieder onderdeel, en vervolgens aan de hand van die bevindingen besluiten om de indeling van het scherm te veranderen, om te zorgen dat er minder klik acties nodig zijn etc. Met vrijwel ieder bestaand pakket bent u afhankelijk van de leverancier, met maatwerk hebt u zelf de controle over wat waar staat, wat iedere knop moet doen, welke velden moeten worden ingevuld, wat een gebruiker wel en niet mag zien etc.

Vraag 3: Maakt Leadweb ook ontwerpen

In de hoofdlijn is Leadweb geen vormgevings-bureau, wanneer u aangeeft een simpel ontwerp te willen dan kan ik zelf vaak wel wat leuks produceren, maar voor echte interactieve en spectaculaire ontwerpen schakel ik hulp van buitenaf in. De meeste klanten geven de voorkeur aan een reeds gemaakt ontwerp dat direct in een open-source pakket als Joomla kan worden geïnstalleerd. Dit is vaak de snelste en goedkoopste oplossing. Voor klanten die echt een specifiek ontwerp in gedachten hebben wordt een echte vormgever benaderd, de prijzen hiervan liggen echter aanzienlijk hoger!

Vraag 4: Kan ik ook terecht voor folders en/of een huisstijl

Nee, hiervoor moet u toch echt naar een reclame bureau toe. Het ontwerpen van folders en huisstijlen is een vak apart waarbij je met veel criteria rekening moet houden. Ik heb er bewust voor gekozen om die kant niet op te gaan, en mij te focussen op hetgeen dat mij ligt, het programmeren.

Vraag 5: Wat is een white label website

Heel simpel vertaald zou je kunnen zeggen dat white label staat voor "geen verwijzingen". Stel dat u de website als white label laat maken, dan zal er op geen enkele manier te achterhalen zijn dat Leadweb de site gemaakt heeft. Er staat op zowel uw als onze website geen vermelding naar elkaar toe, tenzij u ons toestemming geeft het project in ons portfolio te zetten.

Vraag 6: Heeft Leadweb eigen servers

Nee, het hosten van servers laat ik liever over aan mensen die daar heel lang voor geleerd hebben. Een server moet 24/7 in de gaten gehouden worden, en constant worden bijgewerkt om de veiligheid van zowel de hardware als de software te verzekeren. Het grootste deel van de klanten zijn daarom ondergebracht bij One.com een hele grote speler op de hosting markt, die tegen erg lage prijzen veel schijfruimte bied tegen een 99.9% up-time.

Het komt echter voor dat een bepaalde website of applicatie rechten nodig heeft die One.com heeft afgesloten, denk hierbij aan het gebruik van sockets en cURL. In dit soort gevallen moeten we opzoek naar een andere partij die dit wel kan aanbieden. Uiteraard staat het u vrij om zelf een keuze te maken, uiteindelijk bent u degene die beslist.

Leadweb zal zelf echter nooit een factuur sturen voor hosting, omdat dat simpelweg niet door ons gedaan wordt. Leadweb is zodoende ook niet aansprakelijk te houden voor eventuele problemen welke door de hostende partij worden veroorzaakt.