Responsive websites

door Peter
Hits: 1580

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en/of tablet ter beschikking. Om snel iets op te zoeken, of omdat je net zo lekker op de bank zit en geen zin hebt om naar je computer toe te moeten lopen.

Dit geeft op sommige websites echter wel problemen, want smartphones en tablets hebben kleinere schermen dan de gewone computers en laptops. Bezoekers zullen dus moeten in en uitzoomen om de site te kunnen bekijken, dat kan echter ook anders, en dat noemt men een "responsive website".

Voor veel mensen is de term responsive de zoveelste "abra cadabra" term, ik zal een poging doen om het zo simpel mogelijk uit te leggen.

Een bezoeker bekijkt een website in een bepaalde grote, zo zal een smartphone een kleiner scherm hebben dan een tablet, een tablet een kleiner scherm dan een laptop, en vaak is de laptop weer kleiner dan computer monitor.

Het is dus logisch dat op een computer monitor meer oppervlakte is om dingen weer te geven dan op het kleine schermpje van je telefoon, daarom wordt bij een responsive website de site opgedeeld in blokken.

Bij een kleiner scherm zullen deze blokken dan onder elkaar schuiven, zal het lettertype én de afbeelding grootte mee schalen, en veranderd het menu veelal in een aparte balk die in en uitgeklapt kan worden.

Door een website op deze manier op te bouwen zorgt u ervoor dat een bezoeker de website altijd netjes op formaat krijgt voorgeschoteld, ongeacht op wat voor soort apparaat deze bekeken wordt.

Wilt u meer informatie over het responsive maken van uw website, neem dan geheel vrijblijvend Contact op.